Wie is Elke Peeters?


Elke Peeters
wist als kind al dat ze later juwelen zou ontwerpen. Het was immers haar grootvader die haar de schoonheid van diamanten en juwelen liet ontdekken. In 1991, na de middelbare school trok ze naar Antwerpen om er juweelontwerpen te studeren aan de Koninklijke Academie Voor Schone Kunsten. 

Het is in 2006 dat ze haar professionele leven een nieuwe wending geeft. Ze gaat voluit voor een fascinerende carrière als freelance lifestylejournaliste en schrijft voor tal van toonaangevende luxemagazines waaronder Look-Out, Sabato, Het Laatste Nieuws en Kwintessens. Niet veel later presenteert ze “Qu’ elle est belle”, haar allereerste collectie hedendaagse juwelen op maat van het publiek.

In 2015 richt ze Jacki Collet op, uw 100 % Belgisch dameskledingmerk met een gedacht. “Naaister worden was de grote droom van mijn grootmoeder. De oorlog besliste er anders over, schoollopen was plots geen optie meer. Jaren later leerde mijn grootmoeder naaien bij een goede vriendin. Het zal niet verbazen dat mijn moeder opgroeide in een huis vol patronen, spelden en stoffen. Net als ik.”

Al die tijd combineert ze interviews, research en het juwelen- en modeatelier tot een boeiend geheel dat naadloos aansluit bij zowat alles wat haar blij maakt: kunst, design, reizen, lekker eten, mode en juwelen.”

Populaire posts